Ιδανική για διακοπές δίπλα στην Αθήνα, η Κάρυστος είναι μια φιλόξενη παραθαλάσσια κωμόπολη στη Νότια Εύβοια, ένα σχετικά ανεξερεύνητο διαμάντι που παραμένει άθικτο από το μαζικό τουρισμό. Οι ταξιδιώτες στην Κάρυστο μπορούν να απολαύσουν την αυθεντική ελληνική φιλοξενία, σε παραδοσιακή, μη-τουριστική ατμόσφαιρα, ιδανική για οικογενειακές διακοπές.
Η περιοχή απολαμβάνει έναν θαυμάσιο συνδυασμό βουνού και θάλασσας, προσφέροντας πληθώρα εμπειριών για τον επισκέπτη όλη τη διάρκεια του χρόνου.
Το συγκρότημα ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων Karystos Muse, βρίσκεται σε ιδανική τοποθεσία μόλις 2,5 χλμ από την Κάρυστο, απόσταση μερικών λεπτών με το αυτοκίνητο αλλά και μια ευχάριστη διαδρομή με τα πόδια.

Η Κάρυστος
Η Κάρυστος
Γοητευτική και γραφική, η πόλη της Καρύστου διαθέτει καταπληκτική ρυμοτομία, σχεδιασμένη από τον Βαυαρό αρχιτέκτονα Μπίρμπαχ στα μέσα του 19ου αιώνα και βρίσκεται κοντά στην αρχαία Κάρυστο.
Τα μνημεία μαρτυρούν την πλούσια ιστορία της περιοχής, κληρονομιά της δύναμης και της σπουδαιότητας που είχε κάποτε. Σήμερα, είναι πρόσκληση σε έναν απολαυστικό πολιτιστικό περίπατο στα φαρδιά σοκάκια ανάμεσα σε όμορφα νεοκλασικά κτίρια ή σε μια ιστορική βόλτα στο Μπούρτζι, έναν εντυπωσιακό Ενετικό πύργο του 13ου αιώνα και το αρχαιολογικό μουσείο της Καρύστου, με εκθέματα από τα προϊστορικά μέχρι τα ρωμαϊκά χρόνια.
Το βραδάκι, απολαύστε τη δροσιά στο λιμανάκι της Καρύστου, δοκιμάστε φημισμένο ντόπιο ψάρι και ποτό στον παραλιακό δρόμο με τα εστιατόρια και τα καφέ.
Castello Rosso
Castello Rosso
Στου πρόποδες του όρους Όχη και πάνω από την πόλη της Καρύστου, υψώνεται το πιο σημαντικό αρχαίο μνημείο της Εύβοιας. Το κάστρο βρίσκεται τέσσερα χιλιόμετρα από την Κάρυστο, ανάμεσα στα χωριά Γραβιάς και Μύλοι, σε ένα ειδυλλιακό σκηνικό με πευκοδάση, φυσικές πηγές και τρεχούμενα νερά.
Δρακόσπιτα
Δρακόσπιτα
Τα μυστηριώδη Δρακόσπιτα είναι ένα μια ομάδα 23 εντυπωσιακά μεγάλων μεγαλιθικών σπιτιών, κατασκευασμένα με τεράστιους λίθους ο ένας πάνω στον άλλο, χωρίς άλλο οικοδομικό υλικό. Σύμφωνα με τη λαϊκή παράδοση έχουν χτιστεί από δράκους, αν και δεν υπάρχει καμία αποδεκτή θεωρία για την ταυτότητα των χτιστών και την εκτιμώμενη χρονολογία κατασκευής (ανάμεσα στο12ο-6ο πχ αιώνα). Το ερώτημα πως και γιατί ανεγέρθηκαν παραμένει ένα άλυτο μυστήριο.
Το πιο διάσημο και καλοδιατηρημένο δρακόσπιτο βρίσκεται στο όρος Όχη, σε ένα ειδυλλιακό τοπίο με μαγευτική θέα που αξίζει να επισκεφθείτε.
Όρος Όχη
Όρος Όχη
Ένα όμορφο, κατάφυτο βουνό με πευκοδάση, σπάνια ευωδιαστή χλωρίδα και πλούσιο ανάγλυφο, γεμάτο θαυμάσιες εκπλήξεις για τους λάτρεις της πεζοπορίας και της περιπέτειας. Το επιβλητικό Castello Rosso στους πρόποδες και το μυστηριώδες Δρακόσπιτο του όρους Όχη στα 1030 μ. - μόλις 300 μέτρα από την κορυφή- βρίσκονται σε πανέμορφες τοποθεσίες που θα απολαύσετε με όλες τις αισθήσεις σας.
Στη βορειοανατολική πλευρά του βουνού σας περιμένει μια από τις πιο μαγευτικές πεζοπορικές διαδρομές στην Ελλάδα, το περίφημο φαράγγι του Δημοσάρη. Τα περίπου 10 χιλιόμετρα της διαδρομής συνοδεύονται από τους ήχους του ομώνυμου ρέματος που διασχίζει το φαράγγι, σχηματίζοντας μικρούς καταρράκτες και λίμνες πριν καταλήξει στην παραλία του Καλιαννού όπου χύνεται, για να σμίξει με τα νερά του Αιγαίου.